AD: Hoe voorkom je dat je je blauw betaalt aan energie?

De energieprijzen gaan door het dak. Een gemiddeld huishouden is komend jaar zo’n 900 euro meer kwijt aan stroom en gas. Wat kun je nu het beste doen met je energie-contract?

Even niks doen
Jack van der Steen, oprichter van kostenservice.nl, een site die elk jaar automatisch scherpe tarieven voor haar klanten regelt, adviseert om nu even helemaal niks te doen.

,,Als je nog een lopend contract hebt, zit je prima. Zodra je contract afloopt, ga je automatisch over op variabele tarieven. Die zijn op dit moment een stuk lager dan de tarieven die je krijgt aangeboden als je een jaarcontract afsluit. Het is slim om even af te wachten tot januari, dan worden de variabele tarieven opnieuw vastgesteld. We kunnen al zien dat de tarieven in april gaan dalen. Dus als je nu een tijdje de lagere variabele tarieven betaalt, kun je begin 2022 weer een betere deal sluiten. Zodra de onrust wegebt, worden de prijzen weer normaler.”

Belasting
De winnaars zijn de mensen die in maart of april van dit jaar een vast contract hebben afgesloten. Zij betalen lagere energieprijzen. De rest van de mensen gaat bijna onvermijdelijk meer betalen. Vanwege de hoge prijzen heeft de overheid besloten tijdelijk de belasting op stroom het hele jaar 2022 te verlagen. Dit scheelt gemiddeld 400 euro op de jaarrekening.

Lees meer over het advies aan onze leden voor 2021 & 2022.

Alles geregeld in drie stappen

1
Gratis aanmelden
Vul uw gegevens in en laat ons 1x uw situatie weten. Heel simpel.
2
Uw voordeel
Wij laten u zien, wat u kunt besparen. Zodra het mogelijk is regelen wij de 1e overstap.
3
Ontspan
We regelen de 1e overstap en gaan daarna elk jaar voor u aan de slag. U krijgt vanzelf bericht.