Telegraaf: Nieuw bedrijf regelt jaarlijks goedkoop energiecontract

AMSTERDAM – Wisselen van energieleverancier is een nationale sport geworden. Consumentenwaakhond ACM telde 1,6 miljoen overstappers in een jaar. Dat worden er meer, als het aan de nieuwe dienstverlener Kostenservice ligt.

Kostenservice, dat samenwerkt met de Consumentenbond, zorgt ervoor dat mensen elk jaar een goedkoop contract krijgen. Zonder dat ze steeds zelf moeten speuren op internet.

„Klanten hoeven bij ons maar eenmaal hun gegevens in te vullen en dan gaan wij elk jaar voor hun aan de slag”, zegt medeoprichter Jelle Feenstra (41), die ook aan de wieg stond van prijsvergelijker Easyswitch.

Om van de laagste energietarieven te blijven profiteren, moet je namelijk actief blijven deelnemen aan het overstapcircus. Feenstra: „Als je het laat versloffen, val je terug in het oude standaardtarief. Dat noemen ze bij energieleveranciers ‘het slaperstarief. Daar verdienen ze het meeste aan.”

In de eerste maanden van zijn bestaan heeft Kostenservice naar eigen zeggen al 10.000 mensen ingeschreven, vooral via de website van de Consumentenbond.

Voor de klant is de bemiddeling gratis, zegt Feenstra. Kostenservice krijgt betaald door de leveranciers. ,,Zij geven ons een vaste vergoeding per contract, zoals ook prijsvergelijkers als Independer en Easyswitch dat krijgen. Zelfs als ze de klant na een jaar weer kwijt raken, hebben leveranciers een prima model. Bij een prijsvergelijker zijn voor hen de kosten hoger.”

Feenstra erkent dat je op eigen houtje wellicht meer geld kunt besparen. „Als je echt gaat zoeken, dan vind je soms wel een beter aanbod. Onze doelgroep zijn mensen die weten dat het slim is om over te stappen, maar daar geen zin in hebben vanwege al het gedoe.”

Alles geregeld in drie stappen

1
Gratis aanmelden
Vul uw gegevens in en laat ons 1x uw situatie weten. Heel simpel.
2
Uw voordeel
Wij laten u zien, wat u kunt besparen. Zodra het mogelijk is regelen wij de 1e overstap.
3
Ontspan
We regelen de 1e overstap en gaan daarna elk jaar voor u aan de slag. U krijgt vanzelf bericht.