Wat is een mandaat? En wat doen wij ermee?

In 2019 kwam Jack van der Steen, de oprichter van Kostenservice tot de conclusie, dat de energiemarkt wel eens heel erg zou kunnen gaan veranderen. In Engeland was al enkele jaren een nieuwe service aan het groeien. Je schreef je daar in bij een partij en die zorgde er dan voor, dat je elk jaar een goedkope energiedeal aangeboden kreeg. Vaak was het een vergelijkingssite, die deze dienst aanbood.

Van der Steen vond echter ook een aantal punten wat minder sterk. Gezien de ervaring van het team van mensen achter Kostenservice werd er nog eens goed gekeken. Een paar punten werden verbeterd en doorontwikkeld voor de Nederlandse markt.

Mandaat voor energie afgeven

Het model van jaarlijks overstappen door een mandaat af te geven, was geboren. Maar wat betekent dit nu eigenlijk?

Als u zich inschrijft bij een partij als Kostenservice dan geeft u een mandaat of opdracht aan deze partij om elk jaar een energiecontract te regelen. U krijgt dan elk jaar bericht, dat er een nieuwe deal voor u gevonden is. Deze deal moet dan wel scherp zijn, anders zal Kostenservice u er niet mee lastig vallen. Daarnaast houdt Kostenservice rekening met uw verbruik en met de einddatum van uw huidige contract.

Automatisch laten regelen

Een groot verschil met andere oplossingen is, dat u dan niet zelf nog hoeft te bevestigen, dat u deze deal wilt accepteren. Zonder tegenbericht van uw kant wordt het gewoon volledig geregeld. U krijgt zowel een e-mail van Kostenservice, als van de energieleverancier.
Het energiecontract wordt naar u toegestuurd en de nieuwe leverancier zal voor u op gaan zeggen bij de huidige leverancier. Zelf hoeft u niks meer te doen.
Dat nieuwe contract wordt dan aansluitend op uw huidige contract geregeld. Niet eerder.

Uiteraard heeft u wel altijd het recht om het aanbod af te wijzen. Er verandert dan niks. Deze afwijzing kunt u aangeven, als u de e-mail van Kostenservice ontvangt. Ook kunt u annuleren bij de energieleverancier, als deze aan u de bevestiging met het contract mailt. U houdt dus zelf wel gewoon de controle.

Maar… u hoeft niks te doen. U heeft immers de opdracht aan Kostenservice gegeven om het elk jaar gewoon te regelen. Daarvoor heeft u een mandaat afgegeven aan Kostenservice.

Belangrijk voordeel van dit model is dat u niet hoeft na te denken, wanneer uw contract weer eindigt. Daar let Kostenservice op. Zij gaan tijdig weer voor u onderhandelen met de leveranciers.
U krijgt vanzelf een e-mail, als er weer een deal voor u geregeld is.

Een ander voordeel, wat veel mensen noemen, is dat de twijfel weg is. U hoeft niet meer te kijken of u goede tarieven heeft of krijgt. U hoeft niet te vergelijken of te checken. Dat kunt u gewoon aan een partij als Kostenservice overlaten.

Tot slot

Als u een mandaat afgeeft, dan bent u er eigenlijk zeker van, dat u vanaf dat moment elk jaar goed zit. En er zelf niks meer voor hoeft te doen. Wilt u het direct laten regelen? Meld u direct gratis aan!

Alles geregeld in drie stappen

1
Gratis aanmelden
Vul uw gegevens in en laat ons 1x uw situatie weten. Heel simpel.
2
Uw voordeel
Wij laten u zien, wat u kunt besparen. Zodra het mogelijk is regelen wij de 1e overstap.
3
Ontspan
We regelen de 1e overstap en gaan daarna elk jaar voor u aan de slag. U krijgt vanzelf bericht.